Sicilyada bahar bir başka...

Sicilyada bahar bir başka...



Kendinizi bir kış günü,bahar ayında Sicilya'dan gelen bir davet mailini okurken gördünüz mü? Cevabınız evet ise hiç durmayın,bahar ayındaki tüm işlerinizi erteleyip rezervasyonlarınızı yapın. Size söz veriyoruz Sicilya bu dönemde görülmesi gereken en doğru adres olacaktır.Kışın yorgunluğunu üstünüzden atacak,burada bahar ayı ile tekrar canlandığınızı hissedeceksiniz.Her yeri sarmış biberiye kokuları,mor çalıları,badem ağaçları,yeşilin her tonu ile size baharı en iyi yaşatacak tek yer olduğunu göreceksiniz.
Hemen hemen her yerinde ve tüm adayla özdeşleşmiş narenciye ağaçları,üstündeki portakalları,bergamotları  daha fazla taşıyamacak endişesiyle dallarını boyun bükercesine doğaya sunduğunu göreceksiniz. Dar caddeleri,barok sitilin uyumu,tarihi yapıları ile geçmişi yaşayacaksınız.
Sicilya sokaklarında pazarların ve marketlerin canlılığını mutlaka görünüz.


Anavatanı Roma diye bilinen dondurmanın aslında aitliğinin Sicilya adası olduğunu belirtmek  isteriz,burada dondurmalar mevsimine göre taze meyvelerden ve yüzde yüz süt ile geleneksel yöntemlerle titizliğe önem verilerek yapılıyor.



   Bunun yanında yerel tatlardan sfincione,arancine, panelle ve muazzam tatlılarını mutlaka deneyin.

                                                       

Sfincione(Yerel pizza)


                                                                   

Panelle


                                                         

Arancine(Çıtır pirinç)




Siciya adasının güneyinde Roma döneminden kalma tapınağı Valle dei Temli Siciyanın favori yerlerinden,verimli topraklarında yetişmiş üzümleri ile çok önemli bir şarap bölgesi Agrigento...


Agrigento


Adanın en güzel yerlerinden biri olan Taormina,dağların üstüne kurulmuş.Aracınızı belli bir noktaya park ettikten sonra özel otobüslerle Taorminaya doğru tırmanmaya başlıyorsunuz,rengarenk bitki örtüsüyle tepeye kadar çıktıktan sonra muhteşem manzarayla başbaşa kalıyor,ortaçağdan kalma yapıları ve bu müthiş mazarayı  hayranlıkla seyrediyorsunuz.

Taormina


Sicilya adasının bir diğer doğal güzelliği ise Etna Yanardağı.Hangi mevsimde giderseniz gidin kalın giyinmeden zirveye çıkmayın.Kıvrımlı yollardan geçerken,sabırsızlık sarmaya başlıyor ve 40 km sonunda hala aktif olan bu yanardağı görmek beklentilerinizi tümüyle karşılayacağına emin olun.

Etna Yanardağı


No comments:

Post a Comment