Ocak Ayında tatil için görülecek 5 yer


Maldivler


Hayal edildiğinden fazlası ve cennet gibi iklimi ile Maldivler harika, sıcacık denizi ve sessizliği ile yılın bu dönemlerinde orada olası bir yerdir. Ocak ve Şubat yağmursuz dönemleri ve sıcaklığının ortalama 20 derecelerde olduğu dönemlerdir. Uygun fiyatlara seyahat elde edebilirsiniz.


Alpler



Bu sezon en çok kar yağışı alarak hafızalardaki yerini almıştır. Kayak ve board keyfi yapacaklar için muhteşem pistler sunar. Şubat ortaları diğer zamanlara göre biraz daha pahalıdır. 50’den fazla otel seçeneği bulabilirsiniz.



Lapland Kuzey Finlandiya



Kuzey Finlandiya’daki Lapland,  dünyadaki en gerçekçi ve muhteşem kış manzarasıyla dikkat çekiyor. Kar görmenin garanti olduğu, havanın sıkça ılık ve güneşli olması, derecelerin ise donma seviyesinin altında olması burayı etkileyici kılıyor. Buraya ulaşmanın en kolay ve eğlenceli yolu ise kızağınızı çekecek olan ren geyikleri ve huskyler’dir.



İngiliz Bahçeleri



Kardelenler genellikle Ocak ayının sonlarına doğru çiçek açarlar. Açtıklarında ormanlık bölgelerdeki bahçelerin mucizevi değişimine tanık olabilirsiniz. Sadece bu dönemde etkileyici görsel ziyafeti keşfedip, bahçelerde kış yürüyüşü yapabilirsiniz. Bahçelerin isimleri: Painswick Rococo Garden, Heale House Gardens, Walsingham Priory Gardens
                  


Rusya’da Christmas



Rusların Ortodoks kilisesi hala sezardan kalma takvimi kullandıkları için, normal kutlamalardan 13 gün sonra 7 Ocakta yapılmakadır. Aslında bu sayede bölgede christmas iki kere kutlanmaktadır.


Kullanılan Linkler:

http://www.telegraph.co.uk/travel/picturegalleries/9780105/Ten-reasons-to-travel-in-January.html?frame=2442864

http://www.funbaz.com/wallpapers/winter-snow/balda-alps-snow.html

http://www.wellcoming.com/category/programs/programs-lapland/

http://www.photoree.com/photos/permalink/2036657-27712868@N05

No comments:

Post a Comment