Dünya Harikaları Mutlaka Görülecek Yerler


Pulpit Kaysı Norveç (The Pulpit Rock, Preikestolen,Norway)
Norveç te bulunan Preikestolen ya da The Pulpit Rock olarak adlanılandıralan bu kaya denizden tam 600 metre yükseklikte fiyordların arasında mutlaka görülmeye değer bir doğa harikası.


Marqueyssac Bahçeleri,Fransa(The Gardens at Marqueyssac,France)
Fransada bulunan dünyanın en ünlü,en muhteşem peyzajına sahip bu bölgemizin adı Marqueyssac Bahçeleri.Animasyon filmlerinden çıkmışcasına bir rüya bahçesi sanki.1996 yılında içinde bulunan şatonun onarılmasıyla halka açılmış ve bu harika bahçeleri görmemiz sağlanmış.


Mavi Mağara,Yunanistan(Blue Caves - Zakynthos Island, Greece)
Yunanistan Zakintos'ta bulunan Mavi Mağara (Blue Caves) muhteşem denizi,doğası ve görüntüsüyle sizi büyüleyeceğinden eminiz.


Skaftafell İzlanda (Iceland)
İzlanda da bulunan Skaftafeli buz mağarasının içinden baktığınız da görüntünün güzelliğinden kendinizi alamayacaksınız.Bu mağaralar uzun kış dönemi bittiğinde, yağmur sularının yüzey tabakasını bir güzel yıkamasıyla oluşuyor ve doğanın sanatı ortaya çıkıyor.

Benteng Chittorgarh, India
Hindistan'ın bir başka görülmeye değer yerlerinden biri de Benteng Chittorgarh.Prens Rajputs tarafından inşaa edilmiş ve zaptedilemeyen kaleler arasında yerini almıstır.

Alesund Norveç(Norway)


Norveç'in Sunnmore bölgesinde bulunan liman kenti.Mimarisiyle ün salmış bir rüya şehir,kesinlikle kaçırılmaması gerekir.



Kristal Turkuaz Gölü Çin(Crystalline Turquoise Lake, Jiuzhaigou National Park, China)
Devasa şelaleri,renkli gölleri ve karla kaplı zirveleriyle Tibet Himalaya Platosundaki bu Doğal park mutlaka görülmeye değer.

Plitvice Gölleri Hırvatistan(Croatia)
Unesco'nun Dünya Kültür Mirası arasında bulun Plitvece göller topluluğu gerçek bir doğa harikası.Plitvice’yi özel kılan, yılın her döneminde göllerin, değişik minerallere göre doğayı etkilemesiyle farklı renk oluşumları sağlamasıdır.

Victoria Falls,Zimbabwe 

Zambia ve Zimbabwe arasında bulunan dünyaynın en büyük şelalesi ünvanına sahip Victoria falls bir doğa mucizesi.













No comments:

Post a Comment